Вариации на "Старинна френска песен" в изпълнение на учениците от 4. клас

Ние от BRITANICA Park School стимулираме творчеството у децата и се стремим да ги вдъхновяваме да влагат собственото си усещане, настроение и естетическо чувство както в музиката, така и във всичко, което правят. Един от иновативните методи на обучение, на който залагаме, е project-based learning - oбучение, базирано на проекти. Когато децата учат чрез проекти, информацията преминава през умовете, сърцата и творческото им въображение и се превръща в солидна основа, върху която надграждаме знания и умения. Project-based learning помага на децата да изследват важни въпроси чрез проучване и сътрудничество, да използват новите технологии, да създават проекти и продукти и да споделят идеи.
В заниманията си по музика учениците от четвъртите класове на BRITANICA Park School научиха какво е музикална вариация, изпълнявайки популярната мелодия "Старинна френска песен". На английски тя е превърната в приспивната детска песничка "Twinkle, Twinkle, Little Star" и в песента за азбуката, на български я познаваме от песента "Мечти". Дори великият Моцарт е използвал мелодията в свое произведение.
Чрез темата "Старинна френска песен" учениците разбраха, че една и съща композиция може да звучи по различни начини, като се променят нейната динамика, темпо, ритъм, характер - може да бъде минорна или мажорна, и че тя може да се представя като инструментално изпълнение или като песен и да стане популярна с различни текстове на различни езици.

https://britanica-parkschool.bg/

Дата на публикация: 20 май, 2020
Категория: Друго

Показване на още